Juhitüübid

 

Võrdlen siinkohal kahte tuntud juhti, kes esindavad erinevaid juhitüüpe. Üks neist on suure visiooniga autoritaarne juht ning teine töötajate arengule suunatud, mentorist juht. 

Steve Jobs (Arengumootor)

 Steve Jobs oli kahtlemata üks innovatiivsemaid mõtlejaid IT-maailmas Ta on tuntud oma võime poolest näha ja kujundada tulevikku viisidel, mida keegi teine ei suutnud ette kujutada. Tema töö Apple'is, sealhulgas iPodi, iPhone'i ja iPadi väljatöötamine, muutis terveid tööstusharusid, alates arvutitest ja muusikast kuni telefonide ja meelelahutuseni. Jobs suutis mitte ainult ette näha, kuidas tehnoloogiat saab kasutada inimeste igapäevaelu parandamiseks, vaid ta oli ka kuidas seda visiooni oma meeskonnale ja maailmale edasi anda. Tema juhtimisstiil oli küll autoritaarne, kuid samas suutis ta inspireerida ja motiveerida oma meeskonda saavutama tulemusi, mida paljud pidasid võimatuks.


Satya Nadella (Mentor/Õpetaja)

 Satya Nadella asus Microsofti tegevjuhi kohale 2014. aastal võttes ameti üle Steve Ballmerilt. Sellest ajast alates muutnud ettevõtte kultuur avatumumaks, keskendudes õppimisele ja koostööle. Nadella juhtimisfilosoofia rõhutab pidevat õppimist ja isiklikku arengut. Mitte ainult tehnoloogia vallas, vaid ka inimsuhetes ja juhtimises. Ta on julgustanud Microsofti töötajaid võtma "kasvu mõtteviisi", mis tähendab vigadest õppimist, väljakutsetesse paindlikult suhtumist ja pidevat arenemist. Nadella on näide mentorist, kes juhib eeskuju ja toetuse kaudu, mitte autoriteedi või jõu abil. Tema lähenemine on aidanud muuta Microsofti ettevõtte kultuuri positiivsemaks ja avatumaks, soodustades innovatsiooni ja koostööd.


Comments

Popular posts from this blog

Traditsiooniline meedia vs uus meedia

Tehnoloogiad Interneti varasemast ajaloost

Diplomid ja erialased kutsetunnistused/sertifikaadid