Eesti infoühiskonna arengukava 2030

Üldiselt leian, et arengukava kui selline on vajalik, sest kitsaskohti meie Digiühiskonna arengus leidub ja sinna on tõuget vaja. Panen siinkohal kirja oma mõtted Eesti infoühiskonna arengukava 2030 kohta. 

Tugevused

Välja on öeldud palju olulisi tegevusi, millega on vaja tegeleda. Välja toodud ka mingisugune hinnalipik, mis suurendab lootust et rahastust tuleb Digiühiskonda panustamiseks juurde. 

Nõrkused

Digiühiskonna arendamiseks ja toimepidavaks hoidmiseks vajalike IT-spetsialistide leidmist / koolitamist ning rahva IT-teadlikkuse arendamist ei ole eesmärgiks seatud. Leian, et see võiks olla üks oluline alustala.  Tunnistatakse et näiteks tehisintellekti rakendamisel jääb vajaka tehisintellekti ja andmeteaduse pädevustest, kuid selle vastu on pigem mõeldud ametnike ning ettevõtjate koolitamist. 

Mõõdikuteks on rahulolu küsitlused, mis ei pruugi olla adekvaatsed ning on liiga üldised. Arengukava algseis ei tundu adekvaatne. Usun et suur osa eraisikud ega ettevõtjad ei oma korraliku võrdlusbaasi, mille pealt hinnanguid anda. 

Võimalused

Kui juhtrühmad on asjalikud ja näevad vaeva, nagu on nähtud selle arengukava koostamisega, lükatakse meie seisma jäänud digiriigi arengule hoog sisse. 

Ohud

Keskendudakse liialt neile mõõdikutega seatud eesmärkidele ning tõsist arengut ei toimu. 

Comments

Popular posts from this blog

Traditsiooniline meedia vs uus meedia

Tehnoloogiad Interneti varasemast ajaloost

Diplomid ja erialased kutsetunnistused/sertifikaadid